close
uk
Вибираємо насосну станцію - як же правильно це зробити?

Вибираємо насосну станцію - як же правильно це зробити?

calendar 29.09.2016
eye 3134
Все про насоси

Зміст:

  • На що слід звернути увагу
  • Інші критерії
  • Додаткові аксесуари.
  • Що таке насосна станція — знає кожен, хто хоч трохи обізнаний із системою водопостачання. Ця техніка може забезпечити водою багатоповерховий будинок і вже тим паче незамінна для водозабезпечення приватного будинку або дачної ділянки. Для довгої та надійної служби ви повинні лише визначити потрібні параметри, щоб вибір насосної станції не став справою випадку, а після покупки дотримуватися інструкції.

    На що слід звернути увагу

    Головним критерієм є потужність насосної станції та її продуктивність. Занадто слабкої буде недостатньо, занадто сильна дорого коштує і виснажує свердловину, накопичуючи непотрібний мул. Достатньою для приватного будинку буде потужність від 600 до 1500 Вт, залежно від площі, що забезпечується водою ділянки, глибини підйому водної маси. Добираючи потрібну продуктивність, зверніть увагу на:

    • глибину свердловини;
    • рівень води (відстань від поверхні землі до рівня води не повинно бути більше 8 метрів);
    • статичний рівень (відстань від дна до рівня води, якщо воду не відкачують протягом 1-2-х діб);
    • динамічний рівень (відстань від дна до рівня води, якщо воду постійно використовують протягом 1-2-х діб).

    Урахуйте, що організація, яка проводить бурові роботи, обов'язково повідомляє приблизну продуктивність потрібної вам станції, а також надає рекомендації, як вибрати насосну станцію. Якщо ні, то продуктивність доведеться обчислювати самостійно, стандартно ж достатній показник — 3-7 м куб. / год.

    Обираючи насосну станцію, слід урахувати, що глибина водозабору не повинна перевищувати 8 метрів, оскільки поверхневий насос, установлений на станції, просто не зможе підняти воду зі свердловини і подати її під тиском у гідроакумулятор. Якщо глибина всмоктування понад 8 метрів, то найкраще дібрати глибинний насос. Це єдиний різновид водовідкачувальної техніки, що має достатньо потужності для такої роботи.

    Іншим важливим параметром під час обирання насосної станції для дачі або будинку (будь-якого житлового приміщення) є відповідність її продуктивності за добу добовим потребам вашої родини.

    Інші критерії

  • Обсяг гідроакумулятора впливає на частоту спрацьовування насоса, отже, на термін його служби. Для сім'ї з 3-4-х чоловік обсяг становить від 50 літрів, для одного — 24 літри.
  • Наявність захисту від перегріву і «сухого ходу». Знову-таки, продовжує термін служби обладнання. Полягає у своєчасному вимкненні мотора, щоб він не перегрівався і не працював «вхолосту».
  • Спосіб керування — сьогодні більшість насосних станцій переходять на автоматичні або дистанційні системи керування.
  • Висота забору води. Потрібно враховувати не тільки глибину свердловини, а й висоту труб, по яких надходить вода, і довжину горизонтально розташованих шлангів. Коли ж ні, насосна станція може бути марна.

    Додаткові аксесуари.

    Вибираючи насосну станцію для будинку або дачі, зверніть увагу на наявність зворотного клапана і знімного вхідного фільтра, що захищає клапан від бруду. Ці пристрої можуть бути в комплекті зі станцією, або ж їх можна придбати окремо, оскільки насосні станції всіх виробників мають однакові роз'єми, отже, клапан і фільтр взаємозамінні.

    Відносно шланга — краще вибрати гофрований, що має високу ступінь жорсткості.

    Узагалі ідеальним варіантом буде труба потрібного діаметру, що зможе прослужити вам дуже довго.

  • Вам також може бути цікаво
    Щоб підтримувати стабільний тиск у системах водопостачання різних типів, застосовується гідроакуму

    Статті

    calendar 05.12.2021
    eye (50392)
    Сьогодні у переважній більшості приватних будинків, а також у багатьох міських квартирах роблять і

    Статті

    calendar 06.12.2021
    eye (26694)
    Після проведення бурових робіт і облаштування свердловини, наступним на черзі постає питання автомат

    Все про насоси

    calendar 01.04.2019
    eye (16703)