close
uk
Установка насосної станції - правила підключення

Установка насосної станції - правила підключення

calendar 29.09.2016
eye 7161
Все про насоси

Зміст:

  • Місце встановлення
  • Процес підключення насосної станції до свердловини
  • Підключення насосної станції — не таке просте завдання. Краще запросити для цього команду фахівців. Однак можна розв’язати цю проблему і самостійно, хоча установка насосної станції власноруч — дуже копітке заняття, що вимагає ретельних розрахунків.

    Насосна станція в повній комплектації містить такі частини: Насос — основа вашої станції. Накопичувальна ємність для води (бак або гідроакумулятор). Система керування (пульт, вимикачі та ін. — залежно від виду станції). Зворотний клапан, манометр, фільтр — додаткові аксесуари, що подовжують термін служби вашого обладнання і спрощують керування ним.

    Місце встановлення

    Після буріння свердловини і покупки необхідної техніки постане проблема її установки. Існує кілька вимог, якщо їх дотриматися, то підключення насосної станції до свердловини не виявиться проблемою. вимоги здебільшого стосуються місця установки. Станція повинна бути розташована на мінімально можливій відстані від свердловини, колодязя або іншого джерела води, але вище максимально можливого рівня грунтових вод. Краще встановлювати обладнання в особливому приміщенні, призначеному спеціально для нього. Це місце повинно бути теплим цілий рік і доступним у разі раптової поломки. Приміщення повинно ретельно вентилюватися, щоб видалялася зайва волога. Пам'ятайте, що станція підключена до електрики. Під час монтажу переконайтеся, що насосна станція закріплена нерухомо. Отже, можливі місця установки насосної станції: окреме приміщення в будинку (або загальне, але це спричиняє додаткову незручність і небезпеку поломки), підвал, спеціально обладнаний у колодязі майданчик (для глибинних станцій, тоді потрібно утеплити верх колодязя і правильно обчислити відстань до поверхні землі), кесон (спеціальний майданчик на виході свердловини), в дерев'яній або кам'яній будці (її тоді потрібно опалювати, або використовувати насосну станцію тільки в теплу пору доби).

    Процес підключення насосної станції до свердловини

    Спочатку прокладають трубопровід, причому труби бажано вкопувати в ґрунт нижче рівня його замерзання, щоб убезпечити систему від перемерзання, а й вище рівня грунтових вод. Варто провести теплоізоляцію або утеплення магістралі. Уважається, що поліетиленові, пластикові та металопластикові труби кращі, ніж металеві. До труби або ежектора (пристосування з чавуну з декількома виходами для підключення труб) потрібно підключити фільтр грубого очищення — металеву сіточку з частими осередками, після чого муфтою із зовнішнім різьбленням слід зафіксувати зворотний клапан. Як запобіжний засіб можна використовувати ще один клапан. Однотрубне підключення буде добре і довго працювати тільки при рівні грунтових вод до 10 м. Якщо свердловина глибше, використовуйте двотрубну станцію та ежектор. Різьба перед закручуванням покривається будь-якою ущільнювальною речовиною, наприклад, лляним клоччям. До ежектора за допомогою муфт приєднуються труби, на місці фіксації їх потрібно загерметизувати монтажною піною і підключити до трубопроводу. Ежектор опустіть на потрібну глибину. Верхній кінець обсадної труби повинен збігатися з відповідною відміткою на трубі. На обсадної трубі потрібно сантехнічним армованим скотчем закріпити оголовок коліна. Зрештою — підключення самої насосної станції. З'єднайте прямий кран типу «американка» з металевим куточком, оснащеним зовнішнім різьбленням і прикріпіть до насосної станції. Пластикова труба цанговим з'єднанням кріпиться до муфти — і насосна станція може працювати. Переконайтеся, що всі з'єднання затягнуто ключем, налийте воду в отвір у верхній частині насоса (для пробного пуску), перевірте тиск в акумуляторі, після чого запустіть вашу станцію і насолоджуйтеся її безперебійною роботою.

    Вам також може бути цікаво
    Щоб підтримувати стабільний тиск у системах водопостачання різних типів, застосовується гідроакуму

    Статті

    calendar 05.12.2021
    eye (50392)
    Сьогодні у переважній більшості приватних будинків, а також у багатьох міських квартирах роблять і

    Статті

    calendar 06.12.2021
    eye (26694)
    Після проведення бурових робіт і облаштування свердловини, наступним на черзі постає питання автомат

    Все про насоси

    calendar 01.04.2019
    eye (16703)